Siirry sisältöön

Kuinka käyttää pommisuojaa rauhan aikana?

Kuinka käyttää pommisuojaa rauhan aikana?

Kuinka voin käyttää turvakotia rauhan aikana?

Turvakodit on tietysti ensisijaisesti suunniteltu ja rakennettu suojelemaan ihmishenkiä katastrofitilanteessa. Turvakodit ovat kuitenkin täysivaltaisia ​​tiloja, jotka ovat hyödyllinen ja käytännöllinen lisä kotitilaan myös rauhan aikoina. Haluamme selittää tämän seuraavassa tekstissä.

Miten turvakodimme on perustettu?

Bunkkerimme koostuvat modulaarisista betonielementeistä, jotka on koottu maan alle, erittäin vakaita ja kestäviä sekä kosteutta kestäviä huoneyksiköitä. Sisäänpääsy onnistuu yksityistä portaikkoa pitkin, tai taloon on myös mahdollista yhdistää ilman ongelmia. Pienimmässä katosversiossa on käyttökelpoinen huonepinta-ala noin 9-10m2, suuremmat huonevaihtoehdot ovat helposti mahdollisia modulaarisen rakenteen ansiosta.

Käyttö rauhan aikana

Tietysti suojarakennetta voidaan käyttää myös muihin tarkoituksiin rauhan aikana. Katastrofin sattuessa suojan täysi käyttö yksinkertaisesti palautettaisiin lyhyellä muutosvaiheella. Sveitsin esimerkki on hyvä esimerkki siitä, kuinka monipuolisia bunkkereita tai turvakoteja voidaan käyttää jokapäiväiseen elämään. Tietenkin maanalaisilla suojilla on etuja niiden suunnittelusta johtuen, mikä on niiden käyttötarkoituksen kannalta varsin toivottavaa. Seuraavassa haluamme tarjota muutamia esimerkkejä ja inspiraatioita.

Käytä ruoan, juuston, lihan tai viinin säilytykseen

Katosten maanalaisen järjestelyn ja sisällä käytetyn kalkkimaalin ansiosta näissä huoneissa on klassisen maan tai viinikellarin laatua: pysyvästi kohtalainen ja viileä huonelämpötila ja alhainen kosteus, jotka sopivat erinomaisesti ruoan tai viinin säilytykseen.

Käytä harrastuksena, kuntosalina, työpajana tai elokuvateatterina

Tietenkin tilan käyttö harrastustarkoituksiin, kuten kuntoiluun, työpajaan tai vaikka elokuvahuoneeksi on mahdollista ilman ongelmia. Kaikki mikä saattaa olla hieman äänekkäämpää, olipa se sitten harjoitus tai rumpujen harjoittelu, on hyvissä käsissä maanalaisessa huoneessa häiritsemättä perhettä tai naapureita.

Käytä maasaunana

Periaatteessa suojimme on rakennettu klassisten maanalaisten kellarien tapaan. Niitä voidaan käyttää myös saunahuoneina ilman ongelmia asianmukaisin asennuksin. Tässä tapauksessa tulee vain huolehtia siitä, että asianmukaiset kiinnikkeet voidaan irrottaa uudelleen kohtuullisessa ajassa käyttöä varten hätätilanteessa.

Käytä kassakaapina tai varastona

Maanalaisen järjestelyn ja erittäin vankan rakenteensa ansiosta bunkkerimme sopivat tietysti erinomaisesti myös kassakaappeihin tai varastotiloihin. Vahvien seinien ja ovien ansiosta on mahdollista suojata varastoituja tavaroita luvattomalta pääsyltä sekä suojata ne onnettomuuksilta tai tulipaloilta.

Tulos

Bunkkerien tai suojien rauhanajan käyttömahdollisuudet ovat rajattomat. Ja jos tilaa tarvitaan vain suksien tai polkupyörien lisävarastoksi tai yksinkertaisesti pidetään jatkuvasti katastrofivalmiudessa – turvakodit tarjoavat hyödyllisen lisän kodin tilaan ja ovat tarvittaessa päivittäisiä. Sellaisenaan ne tarjoavat pitkän käyttöikänsä ansiosta silti mielenkiintoisen lisäyksen kotisi arvoon 50 vuodessa tai enemmän.

Kirjoittanut: Vera_Oeckl_ArWeDe_KLG